Vefa Lisesi 135. Yaşını Kutladı

Vefa Lisesi 135 Yaşında!
9 Mayıs 2007

Vefa Lisesi 135. Yaşını Kutladı

İSTANBUL – Vefa Lisesi’nin 135. kuruluş yıl dönümü, Vefa Lisesi’nde düzenlenen “Boza Günü” ile kutlandı. Okulun konferans salonunda düzenlenen törende, lisenin eski mezunlarından gazeteci Uğur Dündar tarafından hazırlanan ve liseyi tanıtan belgesel gösterimi yapıldı. Gösterinin ardından söz alan Dündar, okulun sürekli bir gelir kaynağına ihtiyacı olduğunu belirterek, “Liseye bağlı bir ilköğretim okuluna sahip olursak ve bunu da paralı hale getirirsek, okul sürekli ihtiyaç duyduğu parasal kaynağa kavuşur. Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan bu okul sözünü almak için buraya çıktım” dedi. Bunun üzerine konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, Vefa Lisesi’nin İstanbul için bir marka olduğunu söyledi. Topbaş, Vefa Lisesi’nin kendilerinde komşuluk hakkı bulunduğunu belirterek, Dündar’ın okul talebini yerine getirme sözü verdi. Törende daha sonra, okuldan 50 yıl önce mezun olan, aralarında eski Devlet Bakanı Tunca Toskay’ın da bulunduğu bir grup mezuna plaketleri verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile okul mezunlarından eski Devlet Bakanı Recep Önal’a da 135. yıl anısına plaket sunuldu. “Türk Basınında Önemli Günler ve Olaylar Sergisi” ile “Ebru Sergisi”nin açılışının da yapıldığı etkinlikte daha sonra mezunlara boza ikramında bulunuldu.

Tercüman Gazetesi